fbpx

Sedona-metoden

Sedona-metoden er en nem og effektiv metode til at slippe uønskede følelser, tanker og handlingsmønstre.
Sedona-metoden er min foretrukne metode at bruge til langt de fleste klienter, da den gang på gang har vist sig at accelerere forløbet helt enormt. Jeg bliver selv gang på gang overrasket over, hvor meget der kan ske blot på en enkelt session.

Professionel hjælp uden ventetid - Bestil en samtale

Lær at slippe uønskede følelser og gamle, begrænsende tankemønstre

Hvad er Sedona-metoden?

Sedona-metoden er meget nem at lære, da den bygger på vores medfødte evne til naturligt at give slip.

Metoden er forbavsende simpel og ligeså forbavsende effektiv.
Selv de mest ubehagelige følelser og smertefulde indre konflikter, kan man give slip på nu og her.
Man skal være åben for, at man kan få forløst store, fastlåste temaer i løbet af en enkelt session, men samtidig også vide, at det, der har taget mange år om at blive bygget op, ofte kræver en lidt længerevarende indsats, for at blive sat fri. Metoden består af en række simple værktøjer, som guider én til at give slip på det, man holder ubevidst fat i. Trin for trin.
Alle værktøjerne er formuleret som spørgsmål, man stiller sig selv, med henblik på at give slip på enten en følelse, nogle tanker, et gammelt mønster eller andet

Mit møde med Sedona-metoden

Sedona-metoden kom ind i mit liv, som svar på det spørgsmål ingen andre terapeutiske eller spirituelle traditioner, havde kunnet give mig et brugbart svar på, nemlig Hvad gør man med følelser som vanvittigt raseri, ulidelig jalousi, hævntørst og andre følelser, der ikke er velkomne i vores omgivelser – og dermed heller ikke inde i os selv?
Vi ved godt, at følelsen skal ikke afreageres på andre, det skaber blot krig og vold.
Vi ved også godt, at følelsen heller ikke skal undertrykkes, det skaber angst og alle mulige symptomer.

Men hvad gør man så?

Nogle terapier opfordrer til at “komme af med” følelserne ved at skrige, smide sten i vandet, slå i puder o.s.v. Andre mener at man skal finde ud af hvad følelserne vil, hvorfor de er der og hvilken handling de vil have én til at foretage.
Men intet af det har virket for mig personligt, og jeg kunne se, hvordan jeg trods mange, lange terapi-forløb gentog de samme mønstre igen og igen.

Sedona-metoden har svaret, jeg søgte:

Den tilbyder en mellemvej imellem enten at UDTRYKKE følelsen (afreagere den) og at UNDERTRYKKE følelsen.

Den tilbyder simpelt hen at SLIPPE følelsen, hvilket er lige så banebrydende, som det er simpelt.

Efter at have mødt Sedona-metoden, har jeg ændret mit syn på de terapeutiske redskaber, jeg brugte i “gamle dage”.
Dette fordi jeg oplever så store resultater på så kort tid, at jeg mener, det er det mest værdifulde redskab jeg kender.
Jeg har igen og igen siddet med klienter og andre, der har været virkelig overraskede – næsten chokerede – over hvor meget de kunne slippe, og hvor let det var.
Slippene har været varige, hvilket har vist sig ved, at de har skabt reelle forandringer i deres liv, er blevet tydeligt mere robuste til at stå igennem udfordringer, der tidligere ville have bragt dem ud i tovene, og er blevet meget bedre til at tackle hverdagens små og store udfordringer. Og gladere 🙂

Sedona-metoden og kroniske smerter.

Som man kan læse andre steder på min hjemmeside, er jeg meget inspireret af John Sarno´s opdagelse om TMS, The Mindbody Syndrome i arbejdet med klienter, som lider af “uforklarlige” kroniske smerter.
Sedona-metoden er det perfekte match til Sarno´s tilgang. Sarno mener, at de vedvarende smerter skyldes et indre pres fra undertrykte følelser.
Sedona-metoden tilbyder hjælp til at få de undertrykte følelser frem i lyset og slippe dem. Og derved slippes også smerten! Nogle gange pludseligt, og andre gange stille og roligt med dagligt “hjemmearbejde”.

Er du klar til at få hjælp? Kontakt mig helt uforpligtende